Omzien naar elkaar, een beetje aandacht voor een medemens, erop letten dat iemand in je buurt niet eenzaam is, écht luisteren naar het verhaal van de ander. Met dat idee in het hoofd deelde Team CDA vorige week vrijdag tijdens de XL koopavond van Zeezijde Katwijk vele honderden lichtjes uit. Aan iedereen die er eentje wilde ontvangen.

En die verhalen van de mensen zijn er. Zelfs tijdens een stormachtige, natte en koude avond in de Princestraat. ‘Ik geef ‘m aan mijn oma. Die brand ik voor mijn vader die in april is overleden. Mijn man ligt al 22 maanden in een verpleeghuis. Mijn buurvrouw is net verhuisd en dit lichtje ga ik brengen voor haar nieuwe huisje. Mag ik ‘m zelf misschien houden, het zijn niet mijn beste dagen.’

Verbinding en licht
Eenzaamheid is een groot probleem in onze samenleving, ook in Katwijk. Het komt in alle leeftijdscategorieën voor, maar vooral onze ouderen zijn een kwetsbare groep. De zorg en aandacht voor ouderen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal, van familie, buren, kennissen en verenigingen. Waar mogelijk is het belangrijk een steentje bij te dragen. Dit vergeten we namelijk weleens in deze vluchtige tijden. Het CDA kijkt terug op een mooie winteravond van verbinding en licht.

Wij wensen een ieder alvast fijne, en, in figuurlijke zin, warme kerstdagen toe.