Een groot aantal bouwprojecten ligt op dit moment stil door de stikstofcrisis. Ook achter het project Oeverpolder in de Hoornes stonden wat vraagtekens. Dankzij ‘intensief overleg’ en wat aanpassingen kan de bouw van 52 sociale huurwoningen dit jaar alsnog van start.

Dunavie moest opnieuw om de tafel om de overschrijding van de stikstofnorm terug te brengen naar de nieuwe norm. De woningcorporatie vond samen met bouwbedrijf KBM en milieutechnisch adviesbureau IDDS een oplossing. De uitstoot tijdens de bouwfase van het project is omlaag gebracht door het aanpassen van materieel zoals een ‘schone’ heimachine en hijskraan. Ook als de bewoners eenmaal in hun woning zitten, blijft het project ‘stikstofarm’.

Willem van der Plas (KBM), Wethouder Gerard Mostert en Pierre Sponselee (Dunavie)

Wethouder Gerard Mostert is blij dat er weer nieuwe huizen aan de woningmarkt worden toegevoegd. ‘Ik beschouw dit als een mooi voorbeeld dat stikstof geen showstopper hoeft te zijn voor alle bouwinitiatieven in de gemeente als er goed samengewerkt wordt.’

De 52 twee- en driekamerappartementen krijgen elk hun eigen bodemwarmtepomp, boiler en zes zonnepanelen. 42 woningen hebben een huurprijs onder de 610 euro per maand. De rest wordt verhuurd boven dat bedrag.