Sinterklaas nodigt vanmiddag alle kinderen uit in het Huis van Sinterklaas op Emmaplein 6. De pieten staan vanaf 14.00 uur klaar om met de kinderen te spelen. Ook kunnen kinderen een kleurplaat maken voor Sinterklaas. Daarnaast roept de Sint alle kinderen op om zaterdag mee te te lopen tijdens de Lichtjesoptocht in de Zwaaikom.

Het zijn drukke weken voor de Sint en zijn Pieten. Afgelopen zaterdag kwam hij aan in Katwijk aan Zee en opende hij voor het eerst zijn eigen huis in Katwijk.

Foto: Studio Stache

Ook deze zaterdag op 23 november heeft de Sint weer een volle agenda.

In de Zwaaikom is deze zaterdag namelijk De Lichtjesoptocht.

Vanaf 16.00 uur
Kun je een lichtje kopen in de Zwaaikom in Katwijk aan Zee. Er zijn springkussens, je kunt jezelf laten schminken, er is een pieten DJ, catering en nog veel meer.

17.00 uur
Sinterklaas komt per boot aan in de Zwaaikom en zal voorop gaan in de Lichtjesoptocht, gevolgd door de muziek, kinderen, ouders en alle Pieten.

Rond 18.15 uur
Zullen we weer arriveren in de Zwaaikom bij pannenkoekenrestaurant de Beslagkom. Er is dan volop gelegenheid om met Sinterklaas op de foto te gaan en je cadeautje op te halen.

Meedoen?
Een lichtje en een cadeautje na afloop kost 5 euro en alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Vergeet niet je pietenmuts of mijter op te zetten!

Route van de Lichtjesoptocht
De optocht volgt dezelfde route als voorgaande jaren. Het is best een stukje lopen, daarom raadt de organisatie aan om hier met de allerkleinste rekening mee te houden. Zorg voor sterkte schouders van een ouder, of neem een buggy of mooi versierde kar mee om even uit te rusten. Sinterklaas vindt het erg leuk als de bewoners langs de route naar de optocht komen zwaaien. Dus vertel het vooral aan familie die op de route woont.

– Zwaaikom
– Prins Hendrikkanaal
– Hans van der Hoevenstraat
– Tramstraat
– Stationstraat
– Roest van limburgstraat
– Secr. Varkevisserstraat
– Drieplassenweg
– Koninginneweg
– Zuidstraat
– Dwarsstraat
– Voorstaat
– Stationstraat
– Tramstraat
– Hans van der Hoevenstraat
– Prins Hendrikkanaal
– Zwaaikom

Het Huis van Sinterklaas
Het Sinterklaashuis is iedere woensdag en zaterdag geopend vanaf 14.00 uur. In het huis kunnen kinderen spelen, kleuren en met de Sint op de foto.