De politie Katwijk pleit voor meer cameratoezicht in de Princestraat en op het Andreasplein. Politiechef Peter Koot noemt uitbreiding van het cameratoezicht ‘wenselijk’.

Vorig jaar werd die wens ook al hardop door de politie uitgesproken. Burgemeester Cornelis Visser vond het toen niet nodig. Visser liet toen weten cameratoezicht alleen als laatste redmiddel in te willen zetten.

Op dit moment staan er zes camera’s in het centrum van Katwijk aan Zee. De camera’s worden volgens de gemeente ingezet om de veiligheid te verbeteren tijdens uitgaansavonden. Maar kunnen ook helpen bij het voorkomen en terugdringen van overlast en vandalisme.

Om de burgemeester toch te overtuigen van uitbreiding van cameratoezicht, werkt de politie op dit moment aan een bestuurlijke rapportage. Uit die rapportage moet blijken dat cameratoezicht in de Princestraat en op het Andreasplein wél nodig is.

Het vraagt volgens Koot nog wel wat onderzoek wat er in de afgelopen periode allemaal op de locaties is gebeurd. Maar de politiechef verwacht dat de rapportage binnen enkele weken klaar is.