De provincie gaat onderzoek doen naar een tijdelijke N206 aan de zuidkant. De tijdelijke weg stond gepland aan de noordkant, maar tegen die variant kwam veel verzet van bewoners. Naar aanleiding van de commotie in Valkenburg vroeg de gemeente Katwijk met succes bij de provincie om een gedegen onderzoek naar een alternatief voor de tijdelijke N206.

Voor de aanleg van deย Rijnlandrouteย moet een tijdelijke weg worden aangelegd. De provincie heeft die samen met uitvoerder Boskalis gepland aan de noordkant, waar de huizen zich bevinden. Bewoners reageerdenย woestย op die plannen.

Niet alleen bewoners drongen aan op onderzoek naar alternatieven, ook de gemeenteraad vond dat de gemeente iets moest doen. Een brief van de wethouder naar de provincie zorgt er nu voor dat er toch onderzoek wordt gedaan naar een zuidelijke variant, tussen de N206 en voormalig vliegkamp Valkenburg.

Gemeente Katwijk eist onderzoek naar alternatief tijdelijke n206

De voorbereidende werkzaamheden en vergunningaanvragen gaan wel gewoon door. Maar de provincie belooft dat er tijdens het onderzoek geen werkzaamheden worden uitgevoerd die een zuidelijke variant onmogelijk maken.

Het onderzoek wordt voor 31 januari afgerond. Hierna besluit de provincie welke variant wordt uitgevoerd.