De gemeente gaat om verkeerschaos te voorkomen de werkzaamheden aan de Rijnstraat en Turfmarkt zo goed als mogelijk afstemmen op de aanleg van de Rijnlandroute en R-net. De projecten zijn op hetzelfde moment gepland en allebei hebben ze een grote impact op het verkeer. Daarnaast wordt de herinrichting van de Rijnstraat opgedeeld in twee momenten, omdat vanaf maart de renovatie aan de Koningin Julianabrug start. Nog een project met veel invloed op het verkeer.

De werkzaamheden aan de Rijnstraat en Turfmarkt starten in januari. De weg wordt dan opnieuw ingericht waarbij de maximum snelheid verlaagd wordt naar 30 kilometer per uur. in maart 2020 wordt het werk aan die weg weer stilgelegd, omdat vanaf dat moment de renovatie van de Kon. Julianabrug start. Om het verkeer toch door te laten stromen wordt de Rijnstraat tijdelijk weer opengesteld. Vanaf januari 2021, wanneer de Kon. Julianabrug klaar is, wordt de Rijnstraat vervolgens afgerond.

De resterende werkzaamheden aan de Rijnstraat zijn naar verwachting eind maart 2021 gereed

De werkzaamheden aan de Rijnstraat worden ook afgestemd op de aanleg van R-net en de Rijnlandroute. ‘De uitvoering van deze projecten hebben een grote impact op het verkeer, zeker als de werkzaamheden tegelijkertijd plaatsvinden’, schrijft de gemeente Katwijk in een persbericht. ‘Daarom worden de werkzaamheden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd, zodat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervind.’