De dienstregeling van het openbaar vervoer in Katwijk gaat vanaf 15 december op de schop. Bussen 30 en 31 komen vaker langs, de route van bussen 37 en 38 wordt korter en er komt een nieuwe buslijn. Maar dit is nog niet alles.

In Katwijk worden in verband met de komst van R-net de buslijnen 30 en 31 vervangen voor bussen die in de spits 6 keer per uur zullen rijden. Ook worden er een aantal haltes aangepast. Dit R-net verschijnt pas in 2021, maar de gemeente Katwijk wil het komend jaar al gebruiken om toe te werken naar die nieuwe dienstregeling.

Buslijnen
Lijnen 30 en 31 gaan daarom vanaf 15 december al vaker rijden. Op alle dagen worden ritten toegevoegd. Tijdens de spits zal de bus richting Leiden vanaf halte Raadhuis iedere 5 minuten vertrekken.

Door het lage aantal gebruikers van bussen 37 en 38 komen enkele ritten in de avond te vervallen en gaat de bus niet verder dan halte Raadhuis. Het deel van lijn 37 door Rijnsburg en lijn 38 door Valkenburg blijft behouden.

Voor ’t Heen wordt de nieuwe buslijn bus 39 in het leven geroepen, omdat bus 237 niet verder dan het Raadhuis gaat. De bus gaat de ‘last mile’ tussen Raadhuis en het bedrijventerrein overbruggen.

Lijn 90 blijft ongewijzigd.

Haltes
Naast routes en tijden worden er ook een aantal haltes aangepast. Op de Biltlaan, de Zeeweg, Tramstraat en de Boulevard worden alvast nieuwe R-net haltes aangelegd, waardoor de locaties van haltes in sommige gevallen verschuiven. Deze worden eind 2020 in gebruik genomen. Ook wordt de nieuwe eindhalte van de toekomstige R-net lijn 31 ‘Boulevard Zuid’ in gebruik genomen, om het Vuurbaakplein te ontlasten. Deze wordt nog dit jaar in gebruik genomen.