In de Dorpsweide in Valkenburg is donderdagochtend een broedpaal voor ooievaars geplaatst. De broedpaal is een idee van natuurfotograaf Arjan Koning, die samen met burgerraadslid Kimberley van der Nagel en omwonenden veel werk hebben verzet om dit plekje voor ooievaars mogelijk te maken.

In de Dorpsweide worden regelmatig ooievaars gespot. ‘Laatst zaten er nog vier tegelijk’, vertelt een bewoner. De ooievaars werden opgemerkt door Koning, die op zijn Facebookpagina Valkenburg “Natuurlijk” het idee opperde om een broedpaal in het gebied te plaatsen. Voor dat idee werd al snel de hulp van CDA burgerraadslid en Valkenburger Kimberley Van der Nagel ingeschakeld.

Het tweetal heeft samen de hele ‘rompslomp’ doorlopen. De steun van omwonenden werd snel gevonden, maar het pad dat genomen moest worden door het ambtelijk apparaat verliep wat trager. Uiteindelijk was de vergunning binnen en was er dankzij fondsen en geld van de Wijkraad ook genoeg geld voor het project.

De broedpaal werd vanochtend geplaatst in het bijzijn van de initiatiefnemers en omwonenden.