Het beruchte stoeprandje op de Boulevard in Katwijk aan Zee eist nog steeds slachtoffers. De gemeente Katwijk heeft enkele maanden geleden het verraderlijke randje aangepast, maar er blijven ongelukken gebeuren.

Het stoeprandje zorgde voor veel commotie. Het randje tussen de stoep en het fietspad brengt veel fietsers ten val. De gemeente besloot daarom in april de rand aan te passen. De stoep loopt nu schuin af, maar nog steeds zijn er fietsers die vallen.

Uit cijfers van de politie blijkt dat de stoeprand dit jaar nog zes ongevallen heeft veroorzaakt. Allen met letsel.

De politie denkt dat mensen te veel zien op de Boulevard. ‘Er is veel te zien’, vertelt politiechef Peter Koot tijdens een raadsvergadering over de ontwikkeling van de veiligheid in Katwijk. ‘Mensen zijn snel afgeleid.’

Het aantal ongevallen is volgens Koot wel verminderd. ‘Het randje heeft het aantal ongevallen verminderd. Maar het is niet gestopt.’