VV Katwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, FC Rijnvogels en Valken ’68 willen dat ouders zich langs de zijlijn netjes gedragen. De vijf voetbalclubs houden daarom op de eerste twee zaterdagen van november een actie om aandacht te vragen voor meer respect. Luidruchtige ouders die langs de lijn hun kind aanmoedigen krijgen ‘lijntips’.

Bij de voetbalvelden zijn regelmatig luidruchtige ouders te zien die met heftige gebaren hun kind ‘aanmoedigen’.

De voetbalclubs in Katwijk willen deze ouders wijzen op meer respect met de slogan ‘Voetbalplezier beleef je samen’. De slogan is op zaterdag 2 en 9 november ook te zien op de koffie- en theebekers die op deze dagen wordt uitgedeeld.

De normen- en waardencommissies van de voetbalverenigingen willen het niet bij deze ene actie houden. Het onderwerp wordt later in het seizoen nogmaals onder de aandacht gebracht.