De terrassen op het Andreasplein mogen langer blijven staan. De tafels en stoelen moesten eigenlijk voor 1 oktober van het plein af. Dit jaar mogen de ondernemers voor het eerst, als proef, hun terras tot 1 november laten staan. Daarna zijn de terrassen weer vanaf 1 maart welkom.

Horecaondernemers willen maar al te graag het terrasseizoen op het Andreasplein uitbreiden. Ook in maart en oktober zijn er mooie dagen waarop gasten even willen neerstrijken op een terras voor een drankje of een hapje.

Het terrasseizoen liep van 1 april tot 30 september. De gemeente hanteert dat tijdsbestek om ‘het woongenot en de leefbaarheid voor bewoners te waarborgen’.

Het college van burgemeester en wethouders wil nu voor 1 jaar het seizoen uitbreiden met twee maanden. Na de pilot vindt er een evaluatie plaats.