De Sint krijgt een eigen Sinterklaashuis in Katwijk aan Zee. Sinterklaas komt zaterdag 16 november aan in het centrum van Katwijk. Nu er voor hem een bed klaarstaat, heeft de Sint tussen zijn aankomst en vertrek meer tijd voor bezoek van kinderen. Rosanna Wassenaar van Roest Conceptstore kreeg alvast de sleutel overhandigd om het huis voor de Sint in te richten.

Het huis van Sinterklaas wordt ingericht in het voormalig pand van Witteveen op Emmaplein 6. De modeketen is na faillissement onlangs uit het pand vertrokken. Vastgoedeigenaar Verenigde Bedrijven Krol BV. stelt het pand gratis beschikbaar voor de Sint.

Het huis is een idee van Rosanna Wassenaar en haar collega Esther Heeneman. De dames zien hoe populair het Sinterklaashuis in Leiden is bij kinderen, maar ook bij de ouders. Ze vinden dat de Sint ook in Katwijk een gezellige logeerplek verdient. Daarnaast hopen de ondernemers dat het Sinterklaashuis wat meer reuring op het Emmaplein zal geven, waar op dit moment veel leegstand is.

Intocht
Het initiatief wordt gesteund door winkeliersvereniging Zeezijde, die een bijdrage levert en ook de intocht van Sinterklaas verzorgd.

De Sint en zijn pieten zijn druk bezig met de voorbereidingen. Op zaterdag 16 november arriveert hij om 13.30 uur met de stoomboot in de Zwaaikom. Daarna vertrekt hij naar het centrum van Katwijk aan Zee waar hij de sleutel van zijn nieuwe huis krijgt.

Openingstijden
Het Huis van Sinterklaas is open op iedere woensdag en zaterdag tussen 16 november en 4 december. Op woensdag zijn de pieten aanwezig tussen 14.00 en 18.00 uur. De Sint is er tussen 15.00 en 17.00 uur. Op zaterdag is iedereen welkom tussen 12.00 en 17.00 uur. Sinterklaas is aanwezig tussen 14.00 en 16.00 uur. In het Sinthuis worden een aantal activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen met de Sint op de foto, dansen met de pieten of kleuren aan de tekentafel.

Naast het Sinterklaashuis zijn de pieten bezig met een geheim project. Wat dit precies is, willen de pieten nog niet verklappen.