Zo’n honderd boeren hebben zich dinsdagochtend op het strand van Katwijk verzameld. De boeren rijden vanaf Katwijk met tractoren over het strand richting Den Haag waar op het Malieveld geprotesteerd wordt. Ook op de N206 zijn veel tractoren te zien.

De boeren protesteren vandaag massaal tegen het negatieve beeld van de boeren dat volgens hen door de politiek en samenleving is geschetst. De boeren vinden dat ze te vaak worden weggezet als dierenmishandelaars en milieuvervuilers.

Foto: Studio Stache

Ook zijn ze het niet eens met het voorstel om de veestapel te halveren om op die manier de uitstoot van stikstof te verlagen.

Vanochtend waren in het hele land lange files door tractoren op de snelwegen, maar ook in Katwijk was het op de wegen druk met tractoren.

Het protest op het Malieveld begint om 13.00 uur.