Ondernemers in ’t Heen zijn niet blij de komst van een McDonald’s. Parkmanagement Katwijk heeft als vertegenwoordiger van de ondernemers bezwaar gemaakt bij de gemeente Katwijk.

McDonald’s kondigde dit jaar aan een nieuwe vestiging te willen openen aan de Zeilmakerstraat. Het bedrijf heeft daar een vergunning voor aangevraagd bij de gemeente Katwijk.

De ondernemers verwachten dat de komst van de fastfoodketen voor veel overlast zal zorgen. Ze zijn vooral bang voor grote verkeersdrukte van de McDonald’s.

‘De komst van een restaurant aan de Zeilmakerstraat en de daarmee opgeroepen bezoekers- en verkeersstromen passen niet in de afspraken en regelgeving en betekenen, voor wat het Parkmanagement betreft, een ongewenste toename van logistieke bewegingen alsmede een verhoging van het veiligheidsrisico op het gebied van vandalisme, inbraak en andere vormen van overlast’, schrijft het bestuur op haar website.

Het Parkmanagement wijst de gemeente erop, dat de komst van een fastfoodrestaurant in strijd is met het bestemmingsplan. Het gebied is volgens het management bedoelt voor handel en industrie en niet voor horeca.

Het management eist dat de gemeente Katwijk de vergunning voor McDonald’s afwijst.