In Katwijk zijn vorig jaar 117 bestuurders van een opgevoerde brommer of scooter beboet. Dat is een opvallend hoog aantal in vergelijking met de rest van de gemeenten in de Duin en Bollenstreek. De boetes in Katwijk leverde een bedrag van 10.335 euro op.

Uit een analyse van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJI) blijkt dat het aantal boetes in Nederland voor een opgevoerde brommer of scooter (8.500) is gedaald, maar het bedrag lag wel hoger (970.000 euro). Dat komt volgens het CJI, doordat de boetes vooral werden uitgedeeld aan de bestuurders van flink opvoerde scooters.

In Katwijk ligt het aantal boetes ver boven de rest van de dorpen in de Duin en Bollenstreek. In Noordwijk kregen 38 bestuurders een bekeuring voor het opvoeren van hun tweewieler. In de gemeenten Teylingen, Lisse, Hillegom en Oegstgeest werden gezamenlijk nog geen 20 boetes uitgedeeld.

In Leiden werden wel meer opgevoerde brommers en scooters gepakt. In die gemeente werden 151 bestuurders op de bon geslingerd.

In alle gemeenten van de Duin en Bollenstreek daalde het aantal boetes. In Katwijk was de daling wel heel erg summier. Ten opzichte van 2017 werd er maar รฉรฉn boete minder uitgedeeld.