Tijdens de raadsvergadering van donderdag 10 oktober legde Loek van Driel de eed af. Daarmee is hij officieel als burgerraadslid benoemd. Met het toetreden van Loek is de fractie op volle sterkte. Loek: ‘Ik ben gemotiveerd om de gemeente Katwijk naar een hoger niveau van duurzaamheid te brengen’.

Loek, die sinds 1987 in Rijnsburg woont, heeft ruime ervaring op dit gebied. Bij AkzoNobel heeft hij 32 jaar gewerkt aan nationale en later internationale projecten waarin ook duurzaamheid een belangrijke doelstelling was. Loek: ‘Dat maakte mij bewust van de noodzaak om minder grondstoffen en energie te gebruiken, hergebruik en recycling te bevorderen en slimme logistieke oplossingen te bedenken’. Nu Loek gepensioneerd is zet hij zich onder andere vrijwillig in als energieambassadeur in Katwijk. De energieambassadeurs helpen huiseigenaren op weg naar een lager energiegebruik.

Duurzaam is vaak niet concreet
‘Duurzaamheid is een begrip dat te pas en te onpas wordt gebruikt,’ aldus Loek. Als we duurzaamheid concreet en meetbaar maken, kunnen we aantoonbare resultaten bereiken. We moeten voor de huidige en toekomstige generaties werken aan een leefbare wereld. Het is absoluut noodzakelijk om daarbij met vele anderen samen te werken’.

Fractievoorzitter Ralf Boland: ‘Met Loek krijgen we er enorm veel kennis en ervaring bij. Samen met de rest van de fractie en onze enthousiaste leden gaan we werken aan de energietransitie in Katwijk. Dat is hard nodig, deze zomer voelden we allemaal wel dat er iets aan de hand is. D66 wil de effecten van klimaatverandering zoveel mogelijk beperken’.