Jaren zijn we als Hart Voor Katwijk bezig geweest om de gemeente te bewegen zich positief uit te laten over homo-emancipatie door o.a. op ‘Coming-Out Day’ de regenboogvlag te hijsen. Sinds 2015 hebben we als partij het hijsen van de vlag aan de Zeeweg op openbaar terrein in samenwerking met het COC geïnitieerd. Gelukkig schaarden steeds meer politieke partijen zich achter ons initiatief. Uiteindelijk stemde de gemeenteraad op 8 november 2018 met 9 fracties tegen 11 voor (alleen ChristenUnie en SGP stemden tegen) onze motie om het vlaggenprotocol aan te passen. Vandaar dat dit jaar op 11 oktober de regenboogvlag door de wethouder gehesen wordt in de tuin van het gemeentehuis.

Het is daarnaast ook positief om te zien dat er in het kader van acceptatie en emancipatie verschillende activiteiten ondernomen worden in de gemeente.
Op vrijdag 11 oktober is er na het hijsen van de vlag om 08.30 uur ook een Coming-Out Ontbijt in het gemeentehuis om 08.45 uur. De Regenboogvlag wordt gehesen door wethouder Van Starkenburg samen met een afgevaardigde van het COC Leiden.

Hart Voor Katwijk ziet graag zoveel mogelijk regenboogvlaggen in de straten van de gemeente hangen op 11 oktober. Speciaal daarom zijn via de partij de vlaggen voor slechts € 2,50 per stuk te koop. De gehele opbrengst van de vlaggen gaat naar het COC voor voorlichting op scholen. De vlag is te halen bij Pandora Feest&Funshop op het Bosplein in Katwijk.