Dinsdagavond zijn drie personen gewond geraakt na zware mishandeling. Het incident gebeurde rond 22.45 uur aan de Floralaan in Rijnsburg. De politie heeft vanochtend een verdachte aangehouden.

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling.

Foto: Studio Stache

Bent u getuige geweest van dit incident? Bel dan naar 0900-8844 onder nummer 2019295318.

Foto: Studio Stache

UPDATE

De slachtoffers zijn een 15-jarige jongen en 14-jarig meisje uit Oegstgeest. Het koppel werd mishandeld door een 33-jarige man uit Rijnsburg. Iemand die getuige was van het incident werd ook door de man aangevallen.

De jongen en het meisje stonden rond 12.45 uur op de Floralaan met elkaar te praten. Plotseling stopte er een auto naast hun, waar een man uitsprong. De man zei een aantal dingen waar het stel niets van begreep. Vervolgens greep de man het meisje bij haar nek. Daarna gaf hij de jongen een duw, waardoor de jongen op de grond viel. Ook toen de jongen op de grond lag schopte de man hem nog enkele keren. Een omstander probeerde tussenbeide te komen, hij werd door de Rijnsburger in zijn gezicht geslagen. De verdachte ging er vervolgens vandoor in zijn auto.

De 15-jarige jongen is vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen is behandeld. Het meisje en de getuige hoefden niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Na het incident werd er direct een onderzoek opgestart. Na enkele uren kon de verdachte worden aangehouden in een woning aan het Seringenplantsoen. Hij is meegenomen naar het bureau en zit vast voor verhoor.