Na New York, Parijs en Amsterdam krijgt ook Katwijk een eigen skyline voor aan de muur. Het bedrijf City Shapes ontwerpt op dit moment zo’n wanddecoratie in de vorm van een skyline. Wat er straks in de skyline te zien is, ligt aan de Katwijkers. De inwoners bepalen zelf wat er in de skyline moet.

City Shapes begon met het plaatsje Oss, maar al snel werden er wanddecoraties gemaakt van alle grote steden. Ook kleinere plaatsen zoals Lisse en nu Katwijk, wil het bedrijf vastleggen in een skyline. ‘We zijn vooral op zoek naar authentieke plaatsjes’, vertelt Giorgos Brentjes van City Shapes. ‘Katwijk hoort daar ook bij. Het heeft heel veel te bieden, ook met historie. Katwijkers zijn heel trots op hun dorpje. Dan hoort daar wel een skyline bij.’

Volgens Brentjes kan er van alles in een skyline. ‘Standbeelden, vuurtorens, natuur (bijvoorbeeld een boom of een hert) of een visser met hengel. Het kan eigenlijk allemaal.’

Foto: City Shapes heeft al van vele gemeenten een skyline gemaakt.

Uiteindelijk bepalen de Katwijkers wat er in komt. ‘Wij kunnen iets heel moois zien op Wikipedia, maar als de mensen dat totaal verafschuwen, dan is het ook niet leuk als dat in de skyline komt.’

Reageren kan hier of via een mail naar info@cityshapes.nl. Onder alle reacties wordt één van de eerste exemplaren verloot.