Van de drie Katwijkse projecten die genomineerd werden voor de Rijnlandse Architectuur Prijs, maakt er nog maar één kans op de winst. De nieuwe fietsbrug over Oude Rijn, die Valkenburg en Oegstgeest verbindt, is 1 van de 9 nominaties die nog in de race is voor de titel.

Naast de Joop van der Reijdenbrug waren in Katwijk ook de sociale huurwoningen aan de Hoorneslaan en woonzorgcentrum DSV|Duinrand genomineerd voor de Rijnlandse Architectuur Prijs. Naast deze Katwijkse projecten waren ook nog 21 andere projecten uit de regio genomineerd.

RAP Leiden maakte vandaag de shortlist bekend. De fietsbrug in Valkenburg neemt het op tegen Museum de Lakenhal (Leiden), Naturalis (Leiden), Het LAM (Lisse), het voormalige Wolpakhuis (Leiden), het Wees- en Oudeliedenhuis (Leiden), het Nucleus Building in het BioScience park (Leiden), Het Buitenhuis (Zoeterwoude) en Hof van Duivenvoorde (Voorschoten).

De jury brengt een bezoek aan alle projecten. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs.

De winnaar wordt op woensdag 9 oktober bekend gemaakt.