‘Het gaat eigenlijk gewoon vanzelf’, vertelt de 89-jarige Coby Hulzen – van der Niet. Ze is al 65 jaar getrouwd met haar man Herman (90), die ze voor geen enkele andere man wil inruilen. ‘We zijn nog steeds niet op elkaar uitgekeken.’

Coby en Herman wonen samen in een appartement aan de Melkweg in Katwijk. Maandag kregen zij daar bezoek van burgemeester Cornelis Visser, die hen feliciteerde met de mijlpaal.

Het is even nadenken, maar al snel weten ze weer hoe ze bij elkaar terecht zijn gekomen. De twee leerden elkaar kennen tijdens een jeugdavond in de kerk. De Noordwijkse Coby was 17 jaar oud toen de 18-jarige Herman samen met een vriend achter haar zat. Het was geen liefde op het eerste gezicht. ‘Neeeee, het klikte niet’, vertelt Coby. Toch spraken ze samen met vrienden af in duin. De klik was er toen wel. Coby: ‘Maar we waren toen nog veel te jong. Daarna hebben we elkaar niet meer gezien’.

Vonk
Een jaar later ziet Herman haar lopen over de Tramstraat. Hij besluit achter haar aan te gaan. ‘Wat gek er loopt iemand achter mij’, denkt Coby. Herman spreekt haar aan. ‘Ik ken jou.’ De vonk sloeg daarna wel over.

Het stel woont na hun huwelijk eerst bij Herman zijn ouders aan de Zeeweg. Een eigen huis vinden, was moeilijk. Pas bij de komst van hun derde kind, vonden ze een plek in een flat aan de Julianalaan. Het gezin heeft daarna nog in een huis aan de Thorbeckestraat gewoond.

Coby en Herman wonen nu al 29 jaar aan de Melkweg waar ze nog steeds gelukkig zijn met elkaar. ‘Er zit nog geen barst in.’