Gemeente Katwijk nodigt lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen uit voor een regenboogontbijt op het gemeentehuis. De gemeente wil op Coming Out Day met de LHBTI’ers in gesprek over hun ervaringen in Katwijk. ‘Hoe wordt uit de kast komen hier ervaren?’

Coming Out Day is ieder jaar op 11 oktober. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor acceptatie van LHBTI’ers.

De gemeente wil die dag graag in gesprek met LHBTI’ers en organiseert een ontbijt. Wethouder Corien van Starkenburg is bij het ontbijt aanwezig. Starkenburg: ‘Het zou prachtig zijn als we met het Regenboogontbijt inwoners nog meer met elkaar kunnen verbinden. Je echte kleuren laten zien als mens is niet altijd even gemakkelijk. Iedereen wil zich veilig en geaccepteerd voelen, ongeacht wie je bent of van wie je houdt. Ik hoop dat we 11 oktober een gesprek op gang brengen, dat ook na Coming Out Day door blijft gaan’.

De gemeente benadrukt dat naast LHBTI’ers ook ‘degenen die naast hen willen staan tijdens Coming Out Day’ uitgenodigd zijn voor het ontbijt.

Regenboogvlag
Voordat het ontbijt begint, wordt eerst om 08.30 uur de regenboogvlag gehesen. Dit jaar voor het eerst op het gemeentehuis in Katwijk. De vlag wapperde vorig jaar in een vlaggenmast tegenover het gemeentehuis. Dat vond een aantal partijen te weinig. Een motie van D66 vorig jaar ondersteund door CDA, GemeenteBelangen, Hart Voor Katwijk, Fractie Smits, KiesKatwijk, PvdA, VVD en DURF eist nu van het college dat de vlag op het gemeentehuis wordt gehesen.

Aanmelden voor het Regenboogontbijt kan tot woensdag 9 oktober via bestuurssecretariaat@katwijk.nl