De derby tussen VV Katwijk en Quick Boys heeft vandaag geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd eindigde in 0-0.

De gemeente heeft voorafgaand aan deze wedstrijd verschillende maatregelen genomen. Voor de beladen derby was er veel politie op de been. De wedstrijd verliep echter zonder problemen.

Veel supporters van Quick Boys waren niet bij de wedstrijd op De Krom aanwezig. De supporters weigerden met de bus naar de wedstrijd te komen, die door de politie en gemeente Katwijk verplicht was opgelegd. De voetbalfans mochten de wedstrijd alleen bezoeken, met een bus onder begeleiding van politie. Dat weigerden vrijwel de meeste Quick Boys fans waardoor er bij de wedstrijd maar weinig support voor die club was.

Voorafgaand aan de wedstrijd staken de supporters van Nieuw Zuid de spelers nog wel even een hart onder de riem. Op de Boulevard werd een haag gevormd met fakkels toen de spelersbus voorbij kwam rijden.

Foto: Elske van der Valk

Ook de supporters van VV Katwijk hadden hun best gedaan. Toen de spelers het veld opkwamen werd er op het veld vuurwerk afgestoken.

Foto: Sander van Duijn

Tijdens de wedstrijd was er weinig sfeer en ook de wedstrijd zelf stelde veel mensen teleur. Het spel eindigde uiteindelijk in 0-0.

Dinsdag spelen de Katwijkse clubs opnieuw tegen elkaar. VV Katwijk komt dan op bezoek bij Quick Boys voor de KNVB Beker.