De SGP en ChristenUnie zijn ‘onaangenaam verrast en teleurgesteld’ over een nummer wat gedraaid werd tijdens Oranjedance vorige week vrijdag. Op het evenement tijdens de feestweek van Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn werd het nummer ‘Kind van de duivel’ van rapper Jebroer gespeeld. Reden voor de twee partijen om met het bestuur van de Oranjevereniging om de tafel te zitten.

‘Een lied met een dergelijke provocerende tekst past absoluut niet bij het karakter van de gemeenschap en het Katwijk aan den Rijnse Najaarsfeest’, schrijft de SGP op zijn Facebookpagina. 

De twee fracties ontvingen ‘diverse geschokte reacties’ en besloten met het bestuur van de Oranjevereniging te praten.

Het bestuur bevestigt dat er een gesprek is geweest en betreurt dat het lied is afgespeeld. De Oranjevereniging wist vooraf niet dat nummer gedraaid ging worden. De vereniging gaat kijken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.