In Katwijk ben je vrij duur uit voor een bouwvergunning. In deze gemeente betaal je 563 euro voor zo’n bouwlege. Katwijk staat in de ranglijst met hoogste kosten voor een bouwvergunning op plaats 34 van 355.

Vereniging van Eigen Huis roept minister Ollongren vandaag op om een eind te maken aan de grote verschillen tussen gemeenten. De kosten voor een bouwvergunning lopen erg uiteen. Die uiteenlopende bedragen zijn ook in deze regio goed te zien. Zo betaal je voor een bouwvergunning in Leiden 41 euro, in Noordwijk 445 euro en in Voorschoten 960 euro.

Ook de leges voor een nieuwbouwwoning laten grote verschillen zien. Voor een nieuwbouwwoning (170.000 euro) betaal je in Katwijk 5.644 euro aan legeskosten. Terwijl in buurgemeente Wassenaar eenzelfde vergunning 8.865 euro kost.

Gemiddeld betaal je in Nederland 4.835 euro voor zo’n vergunning.