In Katwijk zijn maar weinig mensen die wekelijks een (te) grote hoeveelheid alcohol achterover slaan. Katwijk hoort bij de 20 gemeentes in Zuid-Holland waar de minste mensen wonen die overmatig alcohol drinken. Maar 6 procent van de Katwijkers drinkt overmatig veel alcohol.

Uit onderzoek van Afkickkliniekwijzer.nl blijkt dat ongeveer 7 procent van Zuid-Holland overmatig veel alcohol drinkt. Dat zijn voor een man meer dan 21 glazen per week en voor een vrouw 14 glazen.

Buurgemeenten Wassenaar en Oegstgeest scoren met 9 procent veel slechter dan Katwijk. Buurgemeente Noordwijk staat zelfs met 12 procent op plaats 6 in de top 10 gemeentes waar de meeste mensen wonen die overmatig alcohol drinken.

In Bergen (13 procent) zijn de meeste overmatig alcoholgebruikers te vinden. In Arnhem de minste (3 procent).

Volgens het onderzoek wordt er vooral in de rijke (kust)gemeentes zoals Noordwijk, Bergen, Bloemendaal en Laren overmatig veel gedronken.