Toen de in Zuilen (Utrecht) geboren Kees zijn Corrie voor het eerst zag op de Voorstraat in Katwijk en ze aan de praat raakten, klikte het meteen. Nu 60 jaar na hun trouwdag mocht loco-burgemeester Gerard Mostert het echtpaar namens de gemeente Katwijk feliciteren met dit heuglijk feit.

Kees groeide op in de toenmalig zelfstandige gemeente Zuilen en belandde als marinier op vliegkamp Valkenburg. In die tijd leerde hij Corrie Nijgh kennen die toen nettenboetster was. Na het huwelijk ging Kees aan de slag bij Machinefabriek Zwitser en kwam via een zijstraatje op de peenveiling terecht bij de Kruyt betoncentrale. Na 20 jaar trouwe dienst zocht hij zijn geluk op een andere plek en heeft hij tot aan zijn pensioen gewerkt bij de gemeente Katwijk als onder andere chauffeur.

“Saamhorigheid en voor elkaar klaarstaan in lief en leed. dat is het geheim voor een gelukkig huwelijk.”

Corrie is een echte Katwijker. Voor het huwelijk was zij aan het werk als nettenboetster en bij de dekenfabriek in Leiden. Nadat het stel in het huwelijksbootje was gestapt ging Corrie aan het werk bij De Duinstreek waar zij ouderen hielp in de huishoudelijke verzorging. Uit het huwelijk kwamen drie kinderen voort. Het nettenboeten kon zij niet helemaal achter zich laten en daarom is Corrie nog 50 jaar actief geweest bij het Katwijks museum waar zij samen met de klederdrachtgroep demonstraties gaf. Ze is lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zowel tijdens hun werkzame leven als tijdens hun pensioen kon het stel hun rust vinden bij een stacaravan in Voorthuizen op de Veluwe. Reizen naar Spanje, Portugal, Bulgarije en Zweden waren leuk, maar de stacaravan was hun lust en leven. Met trots vertelt Kees dat zijn dochter de stacaravan heeft overgenomen. Hij is er zelf helaas al 5 jaar niet geweest.

Het geheim van een gelukkig huwelijk is volgens Kees heel simpel. Saamhorigheid en voor elkaar klaarstaan in lief en leed. Niet alleen de mooie momenten, maar ook de moeilijke momenten. En dat laat hij zien. Hij bezoekt twee keer per dag zijn vrouw, die nu in Overduin woont, met plezier en een hoop liefde. 31 augustus vieren zij hun jubileum met de familie.