Als het de initiatiefnemers nu eindelijk een keertje meezit, kan er na de zomervakantie begonnen worden met de bouw van 80 woonstudio’s in de Duinvallei. De Kleine Duinvallei heeft onlangs de bouwvergunning aangevraagd en ook de financiering is bijna rond.

Het project is al sinds 2017 bezig om in de Duinvallei woonstudio’s voor jongeren te bouwen. De initiatiefnemers doen mee aan het project ‘Initiatief Duinvallei‘, waarbij de gemeente een stuk grond tussen de N206 en de Zanderij beschikbaar stelt voor inwoners van Katwijk die daar een goed idee voor hebben. Verschillende projecten hebben daar inmiddels hun plekje gevonden.

Een impressie van De Kleine Duinvallei.

De Kleine Duinvallei kreeg ook een plek toegewezen, maar de realisatie van het woonproject bleek allemaal wat lastiger. Vooral de financiering bleek moeilijk. Dat ligt volgens initiatiefnemer Theo Bouwman vooral aan het tijdelijke karakter. De gemeente stelt de grond maar voor 10 jaar beschikbaar. Dat schrikt investeerders af, vertelt Bouwman. De initiatiefnemer heeft met de gemeente gekeken of het mogelijk was om na die 10 jaar naar een nieuwe locatie in Katwijk te verhuizen. Bouman: ‘Maar de wethouder wil niet meebewegen. Hij ziet de Kleine Duinvallei los van de woningbouwopgave die de gemeente heeft. Dat is erg jammer.’ De initiatiefnemers zijn daarom op zoek naar een vervolglocatie in een buurgemeente.

Minder lastig was het vinden van jongeren. Meer dan 250 jongeren hebben zich aangemeld voor één van de 80 woonstudio’s. Rond augustus/september wordt er weer contact gezocht met de jongeren.

Als de financiering rond is en de bouwvergunning binnen is, hoopt Bouwman in oktober te kunnen starten met de bouw.