De vrijdagmarkt op het marktplein verhuist vanaf 23 augustus naar het plein bij Cleijn Duin. De markt krijgt tijdelijk een nieuwe plek, omdat het marktplein aan de Piet Heinlaan wordt opgeknapt.

Na het zwembad en het buitenterrein wordt ook het marktplein vanaf 19 augustus vernieuwd. Naast een markt- en evenementenplein wordt het ook een plek om te sporten, te spelen en elkaar te ontmoeten. Ook blijft parkeren op gezette tijden mogelijk, net zoals dat nu het geval is. Het asfalt wordt vervangen door klinkers, die in een patroon van de kabels op een oude Katwijkse visserstrui worden gelegd. Ook wordt er een nieuwe riolering aangelegd om regenwater naar de vijver bij de Vijverhof af te voeren. Daarnaast worden 26 nieuwe bomen geplant, 20 iepen op het plein en 6 linden in de dubbele bomenrij langs de Zeeweg. Hierdoor krijgt de omgeving een groene uitstraling.

Wethouder Adger van Helden: ‘Katwijk is straks een prachtig plein rijker wat voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Hierdoor wordt de ruimte niet alleen optimaal gebruikt, maar functioneert het tegelijkertijd als sociale ontmoetingsplek. Het is een mooie toevoeging aan de nieuwe multifunctionele omgeving rondom het zwembad.’

Op 23 augustus staat de markt voor het eerst op het plein bij Cleijn Duin. De markt zal daar tot ongeveer eind november blijven staan. Vanaf december verhuist de markt weer terug naar zijn oude locatie.

Bereikbaarheid en parkeren Cleijn Duin
Door de verhuizing van de markt naar het plein bij Cleijn Duin zal het op vrijdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur in de omgeving van sporthal Cleijn Duin drukker zijn dan normaal. Ook parkeren is op vrijdagen op het parkeerterrein Cleijn Duinpark en in de straten Cleijn Duindreef en een gedeelte van de Stadhoudersdreef tot 17.00 uur niet mogelijk. Deze plekken worden gebruikt als standplaats voor de marktkramen. Omdat de parkeerdrukte in de wijk hierdoor groter wordt, kunnen bezoekers het beste zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar de markt komen.