Quick Boys is komend seizoen gastheer tijdens wedstrijden van nationale jeugdelftallen. Dit jaar speelt onder andere Oranje onder 19 een oefeninterland tegen Portugal op Sportpark Nieuw Zuid.

Het sportcomplex van Quick Boys is geen onbekende bij het Nederlands Elftal. Oranje heeft jarenlang op Nieuw Zuid getraind in aanloop naar interlandwedstrijden. Vorig jaar kwam daar een eind aan.

Naast Quick Boys heeft de KNVB met zeven andere amateurverenigingen een samenwerkingsverband gesloten. Het gaat om Achilles 1894, Harkemase Boys, Quick’20, FC ‘s-Gravenzande, ARC, Quick, UDI’19 en sv Venray. Al deze clubs hebben al ervaring met het organiseren van interlandwedstrijden.

Eisen
De KNVB stelt aan de gastheren enkele eisen. Eén van die eisen is dat het hoofdveld van natuurgras is. De grasmat moet aan strenge regels voldoen. Met de clubs worden afspraken gemaakt over het onderhoud van het veld.

De acht speellocaties moeten ervoor zorgen dat de jeugdinternationals ‘een vaste en herkenbare omgeving krijgen’. Daarnaast denk de KNVB dat de vaste locatie ook meer mogelijkheden biedt voor de promotie van de jeugdinterlands, zodat er straks meer toeschouwers langs de lijn staan.