Katwijkse agenten moeten gewoon weer in strandtenue het strand op kunnen. Dat vindt politievakbond ACP. De huidige uniformen zijn volgens de vakbond tijdens de warme zomermaanden veel te heet. De vakbond eist daarom van Politie Eenheid Den Haag, dat de agenten weer hun oude strandtenue aan mogen.

Agenten in Katwijk en Noordwijk moeten op strand werken met een zwart tenue, veiligheidsvest en zwarte kisten aan. De vakbond vindt dit onverantwoord. ‘Vanwege de huidige temperaturen is wat ons betreft sprake van een acuut veiligheids- en gezondheidsrisico’, schrijft voorzitter Gerrit van de Kamp in een brief aan Politie Eenheid Den Haag.

Volgens de vakbond ‘is het operationele tenue niet ontwikkeld voor het langdurig dienstdoen onder warme omstandigheden, waarbij lopen door mul zand een verzwarende factor is’.

De vakbond wil dat er direct maatregelen worden genomen. Naast de brief aan Politie Eenheid Den Haag waar Katwijk onder valt, is er ook contact opgenomen met de inspectie van SZW (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid). De inspectie kan ingrijpen als zij denken dat de agenten gevaar lopen tijdens hun werk.