De familie van Anja Schaap wil iedereen die betrokken is geweest bij de zoektocht naar Anja bedanken. Waardering is er vooral voor de hulpdiensten. Tijdens de herdenkingsdienst is er dankzij een collecte 1137,37 euro opgehaald voor de KNRM en Stichting Veteranen Search Team. Ook de vele steunbetuigingen heeft de familie goed gedaan, laten zij weten. 

‘Daarnaast waarderen wij alle steunbetuigingen die wij van verschillende mensen hebben ontvangen door middel van kaarten, condoleances, bezoeken en bemoedigende woorden’, schrijft de familie.

De 33-jarige Anja Schaap was wekenlang vermist, nadat zij op 29 mei ’s nachts vertrok uit Café in den Blauwen Bock in het centrum van Katwijk. Wekenlang werden er verschillende zoekacties met politie, brandweer, KNRM, Kustwacht, Staatsbosbeheer en het Veteranen Search Team op touw gezet om de Katwijkse te vinden.

Op 18 juni vond de bemanning van een Duits schip het lichaam van Anja in de Noordzee boven de Waddeneilanden.

Het is nog niet duidelijk wat er met Anja is gebeurd en hoe zij in het water terecht is gekomen.