Pieter Barnhoorn organiseert deze woensdag met Vitaal Trainer een Bootcamp voor het KWF. Dit jaar heeft de Bootcamp iets meer lading voor de fanatieke sporter. Twee jaar geleden kreeg de Katwijker vlak na de Bootcamp te horen dat zijn vader alvleesklierkanker had.

Barnhoorn zit in zijn sportkleding op de bank. Hij moet nog hardlopen die avond, maar zijn ochtend-workout en les als trainer bij Vitaal Trainer zitten er al op. Ik verklaar hem voor gek, maar hij moet toch echt die hardlooptraining nog doen. Barnhoorn traint voor de halve marathon. Overigens is dat niet zijn doel, maar slechts een voorproefje. Zijn doel is het lopen van een Iron Viking, een marathon met meer dan 100 obstakels.

De Katwijker is zeven dagen in de week met sport bezig. ‘Ik word gek als ik niet kan.’ Sinds een jaar of drie is het een verslaving geworden, meent hij. ‘Wel een gezonde verslaving. Je hoeft mij niet in een dwangbuis te stoppen. Het is gewoon een uitlaatklep.’ De fanatiekeling wil zichzelf constant verbeteren en is altijd bezig met een doel.

Naast de Iron Viking voltooien, heeft hij nog een doel voor ogen: zoveel mogelijk deelnemers voor de Bootcamp op woensdag 5 juni, die hij met Vitaal Trainer organiseert voor het KWF. De Bootcamp wordt in aanloop van de Kippenloop gegeven. De opbrengst gaat naar het KWF. De Bootcamp is een groot succes en wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Dit jaar heeft de Bootcamp iets meer lading voor Barnhoorn. Twee jaar geleden kreeg hij vlak na de Bootcamp te horen dat zijn vader alvleesklierkanker had. Artsen gaven hem nog maar drie maanden. Een harde klap voor Barnhoorn, die een hechte relatie met zijn vader had.

‘Het was een lieve zachte man. Hij stond voor iedereen altijd klaar en zette zichzelf op de laatste plek. Hij deed alles voor ons.’

Samen met zijn vader liep hij ieder jaar de 25 kilometer van de Kippenloop. Vorig jaar was het eerste jaar dat hij de wandeltocht zonder zijn vader liep. Barnhoorn liep toen de 42 kilometer in plaats van de 25 kilometer, om zo ook de kilometers van zijn vader te lopen.

Hij was een trouwe toeschouwer van de Bootcamps die zijn zoon gaf. Het motiveert Barnhoorn extra om ook dit jaar weer een succesvolle Bootcamp te geven. Zelf is hij dol op de sport. ‘Het is zoveel fun. Vorig jaar hadden we 120 deelnemers. Voor zo’n grote groep een les geven, geeft echt een kick.’

De Bootcamp op het strand start woensdagavond 5 juni om 19.30 uur bij Beachclub Het Wantveld. De training is voor alle leeftijden en niveaus geschikt. Deelnemerskosten zijn 7,50 euro. De gehele opbrengst wordt opgeteld bij het resultaat van Kippenloop.

‘Als we het aantal deelnemers kunnen verdubbelen zou dat heel tof zijn. Maar met 175 tot 200 deelnemers ben ik ook zwaar gelukkig.’