VIDEO: Deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers genieten van 15e Kippenloop

Foto's: Stephan de Ridder

Flinke stortbuien in de ochtend, blaren, zeiknatte kleding en verscheurde poncho’s. Het maakte de deelnemers en vrijwilligers van de Kippenloop niets uit. Het enthousiasme van iedereen leidde tot een opbrengst van 300.000 euro.

De wandelroute van 10, 15, 25 of 42 kilometer gaat onder andere over het strand en duin. De wandelaars die dit jaar voor de 42 kilometer gingen, hadden de meeste pech. Zij moesten als eerste starten tijdens flinke stortbuien.

Kaartjes voor de Kippenloop waren dit jaar binnen enkele dagen uitverkocht. Het evenement heeft een maximaal aantal deelnemers van 6.000. De kuikenloop heeft plek voor 1.500 kuikens.

Vorig jaar werd een recordbedrag van 305.000 euro opgehaald. De organisatie baalde van de regen en verwachtte dit jaar daardoor een lagere opbrengst. Niet iedereen die zich had opgegeven voor de wandeltocht, is vandaag gestart, maar desondanks was de opbrengst hoog.

De opbrengst van 300.000 euro bestaat uit een bedrag van 138.000 euro van de Kuikenloop en 162.000 van de Kippenloop.

De opbrengst gaat ieder jaar naar het KWF. De Kippenloop werd dit jaar voor de 15e keer georganiseerd.