Eén van onze redacteuren heeft samen met een agent in vrije tijd twee inbrekers aangehouden. De inbrekers probeerden ervandoor te gaan, maar onze redacteur stak daar een stokje (en zijn auto) voor.

Donderdagavond werd in buurtwhatsappgroep Rijnsoever een poging tot inbraak gemeld. Twee mannen hingen over een schutting van iemand die op vakantie was. De mannen werden aangesproken, maar gingen vervolgens op de vlucht.

Een fotograaf van Katwijk Actueel zag een verdachte auto in zijstraatjes rijden en meldde het kenteken in een whatsappgroep. Onze redacteur zag op dat moment op een rotonde in Rijnsoever de verdachte auto rijden en besloot erachter te gaan.

De auto stopte, omdat de verdachten merkten dat zij gevolgd werden. Toen zij hun weg weer vervolgde herkende de redacteur een agent in burger die in de buurt was. De agent is tevens de beheerder van de buurtwhatsappgroep.

Samen besloten zij de inbrekers een stuk verderop klem te rijden.

De mannen zijn door de politie meegenomen naar het bureau.