PvdA wil dat er snel meer maatregelen worden genomen tegen het verkeerd plaatsen van fietsen op de Boulevard. Ondanks eerdere maatregelen worden de strandopgangen nog steeds vaak geblokkeerd door fietsen. Hulpdiensten komen daar maar moeilijk doorheen. PvdA wil dat er meer wordt gehandhaafd.

De geblokkeerde strandopgangen is een terugkerend probleem in Katwijk. De gemeente probeert onder andere met belijning en fietscoaches het fietsparkeren in goede banen te leiden, maar nog steeds hebben de hulpdiensten niet altijd een vrije doorgang.

De politie bracht het probleem onlangs nog onder de aandacht met een bericht op hun social media.

Het zou jou maar overkomen…..Je zit lekker op het strand en plotseling wordt een familielid onwel. Direct bel je…

Geplaatst door Politie Katwijk – ZH op Zondag 23 juni 2019

PvdA wil dat de gemeente borden bij de strandopgangen plaatst die duidelijk aangeven dat het verkeerd plaatsen van fietsen verboden is. Daar moet vervolgens ook op gehandhaafd worden.

Naast handhaving wil de partij dat er meer parkeerplekken komen voor fietsers. Vorig jaar was er tijdens de zomermaanden een proef met een bewaakte fietsenstalling op het Emmaplein. Na evaluatie besloot de gemeente om de stalling dit jaar niet terug te laten keren.

‘De betaalde fietsenstalling in het centrum lijkt niet het gewenste effect te hebben, maar de onbewaakte fietsenstallingen in het duingebied lijken wel goed gebruikt te worden. Deze zijn echter niet over de gehele boulevard aanwezig’, schrijft PvdA.

De partij wil daarom dat de gemeente ook kijkt of het mogelijk is om eenzelfde soort fietsenstallingen bij de strandopgangen te creëren.

PvdA vraagt het college van burgemeester en wethouders om op korte termijn maatregelen te nemen.