De hal van het gemeentehuis stond donderdagavond vol met muzikanten en muziekliefhebbers. Met een emotioneel en soms fel protest maakten zij met hun muzikale stem duidelijk dat ze niet willen dat de gemeente de Muziekschool sluit.

De school overhandigde daarnaast aan burgemeester Cornelis Visser een petitie met ruim 2.200 handtekeningen.

De gemeente heeft bezuinigingen aangekondigd en de Muziekschool is ÊÊn van die bezuinigingen. Het college van burgemeester en wethouders wil het pand sluiten en de leraren ontslaan.

Donderdagavond werden de bezuinigingen op het gemeentehuis in de raadscommissie besproken. Bijna 30 inwoners gaven tijdens die sessie hun mening en beantwoordden vragen van raadsleden. Naast de Muziekschool waren er ook mensen voor de bibliotheek, het Welzijnskwartier en Dierenweide Westerweide, waar de gemeente ook op wil bezuinigen.

Volgende week geeft de gemeenteraad op donderdag 20 juni zijn oordeel over de voorgestelde bezuinigingen.