Misdaadjournalist John van den Heuvel denkt dat de vermiste Anja misschien in een auto is getrokken en meegenomen. Dat vertelt hij tijdens een uitzending van RTL Boulevard waarin de vermissing van de 33-jarige Anja uit Katwijk besproken werd.

Anja Schaap wordt vermist sinds woensdag 29 mei. Ze werd voor het laatst gezien op de Kanaaldijk rond 03.45 uur. Van den Heuvel vindt het een slecht voorteken dat haar tas met haar spullen in een sloot gevonden zijn. ‘Verder zijn er geen sporen in die omgeving gevonden en is er sindsdien geen levensteken meer van haar. Dat in combinatie met die tas, dan ga je al snel aan een scenario denken dat zij misschien in een auto is getrokken en meegenomen.’

Volgens Van den Heuvel is dat voor het onderzoek ‘buiten gewoon lastig’. ‘De kring waarin je dan moet gaan zoeken is onmetelijk groot.’

Op vrijdag 31 mei vond de politie tijdens onderzoek haar tas met telefoon in een sloot aan de Melkweg. ‘Als je iemand met kwade bedoeling wilt meenemen dan is het eerste wat je van zo’n iemand ontdoet, de telefoon. Dat is een soort zender die je bij je hebt.’

De misdaadjournalist vindt het geen hoopgevend scenario. ‘Hoe meer tijd verstrijkt, hoe moeilijker het wordt een goede afloopt te bewerkstelligen.’

Bekijk hier de uitzending van RTL Boulevard.