Het Natuurcentrum aan de Boulevard heeft een metamorfose ondergaan. Na al het harde werk werd vandaag het centrum officieel heropend door wethouders Jacco Knape en Rien Nagtegaal.

‘Een mijlpaal’, noemt mede-voorzitter Caroline Koiter de gebeurtenis. Het Natuurcentrum bestaat nog geen vijf jaar, maar heeft nooit een vaste plek met zekerheid gehad. Het centrum was eerst op het strand te vinden naast Strandpaviljoen Het Strand. Ieder jaar moest daar weer een vergunning voor worden aangevraagd, wat zorgde voor een hoop rompslomp en onzekerheid voor de vrijwilligers.

Na het strand kreeg het Natuurcentrum vorig jaar een plek naast het DunaAtelier op de hoek van de Voorstraat en Boulevard. ‘Een A-locatie’, vindt de voorzitter. Maar het was voor tijdelijk bedoeld, omdat het DunaAtelier naar het Duinplein verhuisde.

Toch kreeg het Natuurcentrum het, met moeite, voor elkaar om eindelijk een vast onderkomen te krijgen op die A-locatie.

Het onderkomen kreeg een flinke opknapbeurt, maar de herkenbare vos prijkt inmiddels weer op de voorgevel.

In het Natuurcentrum wordt deze zomer een groot aantal activiteiten georganiseerd. Deze vind je hier.