Het Katwijkse project ‘Shitzooi’ heeft vandaag de Hein Roethofprijs gewonnen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) vond het spel van Sociaal TV over de gevaren van sexting het meest innovatief.

De prijs werd donderdag uitgereikt op het jubileumcongres van het CCV in Boerderij Mereveld in Utrecht. De cheque wordt elke twee jaar uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat op een verfrissende manier de sociale veiligheid verbetert.

Prijs
Aan de Hein Roethofprijs is een geldbedrag verbonden van 10.000 euro. Dit is bestemd voor de versterking van het project. De Hein Roethofprijs had dit jaar 45 inzendingen. Naast Shitzooi waren ‘Buurthelden’ uit Eindhoven en het ‘Retail Interventie Team’ uit Roermond genomineerd. Wijkrechtbank Eindhoven kreeg een eervolle vermelding.