Opsporing Verzocht heeft tijdens de uitzending van dinsdagavond aandacht besteed aan de vermissing van de 33-jarige Anja. In deze uitzending zijn beelden getoond waarop Anja voor het laatst is gezien.

Heeft u Anja ergens gezien? Neem direct contact op met de politie: 0800 – 6070.

Donderdag 13 juni

De politie heeft donderdagmiddag nogmaals de sloot doorzocht waar de tas van de sinds 29 mei vermiste Anja Schaap werd gevonden.

Twee politiemannen van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen hebben de sloot doorzocht naar eventuele nieuwe aanwijzingen. Het onderzoek naar de vermissing van Anja gaat zichtbaar en achter de schermen onverminderd door.

De politie zoekt nog steeds de vermiste Anja (33) uit Katwijk. De vrouw wordt sinds woensdag 29 mei vermist.

 

 

 

 


Vrijdag 7 juni

De zoekactie van vandaag heeft niets opgeleverd.

De brandweer doorzoekt het water aan de Campingweg in Rijnsoever. Brandweermannen doorzoeken in waadpakken het water.

De politie is vrijdagochtend begonnen met een massale zoekactie in de Noordduinen en langs de kustlijn naar de vermiste Anja. Bij die zoekactie krijgt de politie onder andere steun van de KNRM, Kustwacht en Staatsbosbeheer.

De duinen liggen vlak naast de plaats waar Anja (33) voor het laatst is gezien: de Kanaaldijk. Volgens een woordvoerder van de politie was het duin nog niet ‘intensief’ doorzocht.

Donderdag 6 juni

De familie van Anja heeft de zelf geplande burgerzoekactie naar Anja afgezegd. Dat meldt de familie op social media. De familie deed eerder een oproep op social media om zaterdag 8 juni vanaf het parkeerterrein Noordduinen gezamenlijk in duin en de omgeving te zoeken naar Anja. Op advies van de politie is de zoekactie afgeblazen.

De politie heeft vandaag geen zichtbare zoekactie gepland.

Woensdag 5 juni

Anja is voor het laatst gezien op de Kanaaldijk. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie aan Katwijk Actueel. De politie is om die reden samen met de brandweer een grote zoekactie gestart op die locatie.

De zoekactie is gestaakt. Er is niets gevonden.

Dinsdag 4 juni

Wijkagent Mark Holswilder en zijn collega’s spraken vanmiddag met buurtbewoners over de vermiste Anja. ‘De mensen zijn er wel mee bezig.’

De familie van Anja roept iedereen op om vooral alle berichten van de politie te blijven delen.

Maandagavond 3 juni

De politie legt in een blog uit wat er achter de schermen gebeurt tijdens het onderzoek naar de vermiste Anja.

Lees hier het blog.

Maandag 3 juni

In het water aan de Noorderlicht is niets gevonden. De zoektocht gaat verder in het water aan de Melkweg waar de brandweer al eerder in het water heeft gezocht en waar toen de tas van Anja is gevonden.

Ook in het water aan de Melkweg is niets gevonden.

Zondag 2 juni
De politie verhoort getuigen en focust zich op camerabeelden.

Zaterdag 1 juni
De zoektocht met behulp van het Veteranen Search Team heeft helaas niks opgeleverd.

De politie gaat verder met de zoekactie. Bij de zoektocht wordt het Veteranen Searchteam ingezet.

De politie laat weten dat de zoekactie vandaag doorgaat totdat het hele gebied is uitgekamd.

Vrijdag 31 mei
De politie doorzoekt de wijk Rijnsoever, de plek waar Anja woont, met speurhonden. In de wijk wordt volop gezocht naar de 33-jarige Katwijkse.

’s middags doorzoekt een duikteam een sloot aan de Melkweg. In de sloot wordt de tas van Anja gevonden. De zoekactie levert verder nog niets op.

De familie van Anja laat weten geen zoekactie met burgers te starten. ‘We willen vragen om jullie ogen en oren open te houden en relevante informatie te delen met politie. Mocht iemand iets verdachts zien met betrekking tot de zaak bel 112. Laat de plaats intact en neem gepaste afstand voor onderzoek. Ook willen wij als familie vragen (hoewel goed bedoeld) voor gepaste afstand en rust. We willen de berichtgeving via politie laten verlopen.’

Donderdag 30 mei
De politie deelt de vermissing rond 18.00 uur. Het bericht met de oproep om uit te kijken naar Anja en informatie met de politie te delen, wordt massaal gedeeld. Ruim 7.500 mensen delen het bericht op hun social media. Een rechercheteam doet onderzoek naar de vermissing.

Woensdag 29 mei 01.00 uur
De 33-jarige Anja uit Katwijk vertrekt rond 01.00 uur lopend uit In De Blauwe Bock in het centrum van Katwijk aan Zee. Het is het laatste moment dat iemand haar gezien heeft.