Het eerste vaatje haring is vandaag geveild voor 95.500 euro. Het vaatje ging vandaag traditioneel onder de hamer op de visafslag van Scheveningen. De haringliefhebbers moeten nog héél even geduld hebben. De Hollandse Nieuwe is morgen pas te koop.

De veiling is ieder jaar de officiële start van de Hollandse Nieuwe. De opbrengst van de veiling van dit jaar gaat naar de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou wil bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis door met een Nationaal Mag Ik Dan Bij Jou Fonds een financieel vangnet te bieden, zodat ouders er zo goed mogelijk voor hun zieke kind kunnen zijn. Cabaretier Claudia de Breij mocht als ambassadeur van deze stichting de cheque in ontvangst nemen.

Vorig jaar bracht het eerste vaatje 78.000 euro op.

De veiling wordt ieder jaar bezocht door vishandelaren. Ook de Katwijkse visbedrijven bieden vaak mee op het eerste vaatje. Dit jaar had de veiling een extra Katwijks tintje. De jury die de Hollandse Nieuwe keurt voor de veiling, stond onder leiding van Katwijker Arie Kuijt. De Katwijker is onder andere bekend van zijn visfileercursussen- en demonstraties die hij over de wereld geeft.