De fietsbrug over de Oude Rijn, de sociale huurwoningen aan de Hoorneslaan en woonzorgcentrum DSV|Duinrand zijn genomineerd voor de Rijnlandse architectuurprijs. De projecten maken daarmee kans om in de voetsporen te treden van Kustwerk Katwijk.

De prijs wordt iedere twee jaar georganiseerd door RAP Leiden, een organisatie die zich bezig houdt met architectuur in de regio Rijnland. Kustwerk Katwijk werd in 2015 door een vakjury verkozen als het beste gebouw in de regio. In 2017 won Studentenhuisvesting Langebrug de juryprijs.

Naast de drie Katwijkse projecten zijn dit jaar nog 21 andere projecten uit de regio genomineerd.

De prijs voor het beste gebouw wordt op woensdag 9 oktober uitgereikt in Leiden. Op deze avond worden zowel de winnaars van de jury- als de publieksprijs bekend gemaakt.