Gisteren was hij er weer: De Toeristenmarkt! Maar is de toeristenmarkt nu voor de toeristen of voor de Katwijkers?

De markt staat iedere dinsdag van 25 juni tot en met 27 augustus van 13.00 tot 21.00 uur in het centrum van Katwijk aan Zee.

Wekelijks zijn er een groot aantal marktkramen te vinden met een divers aanbod. Elke week is er een ander thema. De themamarkten zijn te vinden op het Andreasplein.

Dinsdag 2 juli: Maritiemdag

Tijdens deze dag zijn er verschillende kramen met nautische artikelen en activiteiten zoals: touwknopen, zeehengelen, paling roken, oude vissersschepen en oude ambachten.

Shantykoor Skuytevaert zingt Engelse- en Nederlandstalige zeemansliederen.

Dinsdag 9 juli: Katwijk, verrassend en gastvrij, ook in de horeca!

Proeven, ruiken, zien, maar vooral beleven! Horeca Katwijk organiseert een sfeervolle en unieke horecadag waar niet alleen geproefd kan worden van de nieuwste producten. U kunt zelf deel kunt nemen aan diverse workshops, exclusieve demonstraties kunt zien en mooie prijzen winnen.

Om de sfeer compleet te maken zijn er die dag ook optredens van diverse Katwijkse muzikanten. Kortom, laat u verrassen en geniet!

Dinsdag 16 juli: Brocante-streekmarkt

Op deze dag kan het publiek genieten van een ouderwets gezellige brocante streekmarkt.

U kunt genieten van verzamelobjecten en ambachtelijk verkoopwaar. Wat men onder andere kan aantreffen is: brocante, curiosa, boeken, strips, verzamelobjecten, heerlijke biologische streekproducten, enz. Er staat iets leuks te gebeuren, kom gezellig kijken. ’s Avonds is er een muzikaal optreden van de DVS Big Band Plus.

Dinsdag 23 juli: Oldtimerdag

Deze dag staat in het teken van klassieke, antieke auto’s. Er zijn veel verschillende auto’s te bewonderen, waaronder 2 historische brandweerauto’s. De muzikale omlijsting is helemaal in de sfeer van het tijdsbeeld en wordt verzorgd door de dixielandband Alacarte.

Dinsdag 30 juli: Standwerkersconcours

Dit jaar opnieuw een groot spektakel van de lach op gebied van verkoopdemonstraties in Katwijk. Maar liefst 15 standwerkers uit het hele land strijden om de titel “Beste standwerker van Katwijk”. Van blikopeners tot nagelsetjes en van pannen tot snij-attributen; er wordt van alles gedemonstreerd om te vechten voor deze felbegeerde titel. Dus bent u op zoek naar een nieuwe pan of iets anders voor in of om het huis? Kom dan naar het Andreasplein.

Een deskundige jury zal de standwerkers beoordelen op professionaliteit, presentatie, stand, contact met het publiek en originaliteit. De prijsuitreiking vindt plaats in De Bonte Kraai op het Andreasplein om ca. 21.15 uur.

Dinsdag 6 augustus: De gezond en gelukkig markt

Deze markt rond het thema welzijn zit vol interessante en verrassende informatie over gezondheid en geluk. Van aloë vera producten tot zelfgemaakte jam en van (stoel)massages tot vrolijke cadeauartikelen. Er zijn allerlei demonstraties en presentaties en diverse gratis workshops. De gezond en geluk markt is een actieve markt waar het plezier van af straalt en geluk wordt gedeeld. Zoals ieder jaar is er weer de “weggeefwinkel”-kraam, waar u gratis leuke hebbedingetjes kunt ophalen. Ook zijn net als vorig jaar diverse professionals van “Bewust Bollenstreek” aanwezig. Dus kom voor je portie dagelijks geluk naar deze bijzondere markt. ’s Avonds zal er een muzikaal optreden zijn van Duo C Kwadraat.

Dinsdag 13 augustus: Kids party

Hier draait alles om het kind. Er zijn allerlei kinderactiviteiten zoals schminken, cupcakes bakken en versieren, glittertattoo’s aanbrengen, tasjes pimpen en sieraden maken. Word model in één dag met een echte catwalk, inclusief verkleden, visagie en hairstyling. De kinderen zullen zich niet vervelen!

Dinsdag 20 augustus: Kunst in Katwijk

KuCo (een samenwerkingsverband van kunstenaars, kunstvormen en kunststromingen) organiseert een kunstmarkt. Verschillende kunstvormen worden gepromoot. Kunstenaars uit Katwijk en de regio zijn aanwezig.

U kunt meedoen aan workshops en er wordt kunst gepresenteerd. Ook is er een gedichtenmarathon en er wordt “en plein air” geschilderd. Een interessante en actieve dag die u zeker niet mag missen. ’s Avonds is er een muzikaal optreden.

Dinsdag 27 augustus: Vrijwilligersmarkt

Verschillende organisaties en verenigingen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg presenteren wat zij binnen hun organisatie doen op het gebied van vrijwilligerswerk. Misschien vindt u de leuke uitdaging die u zoekt! Vrijwilligerswerk kan uw leven verrijken. Bovendien is het voor mensen die op dit moment geen betaald werk hebben een prachtige gelegenheid om in de werksfeer te blijven. Kom gerust even langs, ook als u niet direct op zoek bent naar vrijwilligerswerk. Voor meer informatie over de vrijwilligersmarkt kunt u contact opnemen met Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt (vip@welzijnskwartier.nl).