Burgemeester Cornelis Visser heeft vorige week vrijdag een woning aan de Boslaan in Katwijk gesloten wegens de aanwezigheid van drugs. De burgemeester sloot de afgelopen maanden daarnaast nog twee panden in verband met hennepteelt.

Visser: ‘In het pand aan de Boslaan heeft de politie eerder een handelshoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. De handel in drugs is de oorzaak van overlast en vaak van ernstige criminaliteit, zoals geweld en bedreiging. Daarom zet de gemeente haar bevoegdheid in om op grond van de Opiumwet deze woning te sluiten’.

Hennepkwekerij
In april en mei zijn door de burgemeester nog twee panden gesloten. Het gaat hierbij om een bedrijfspand aan de Haven en een schuur aan de Dahliastraat. In beide gevallen werd na onderzoek door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. Beide panden zijn voor de duur van zes maanden gesloten.