Sven en Sophie zijn vandaag op het gemeentehuis ‘getrouwd’ in het bijzijn van hun klasgenootjes, ouders, familie en leraren. Het bruidspaartje van RKBS de Horizon werd op school opgehaald door een koets en afgezet op het gemeentehuis voor de trouwceremonie onder leiding van trouwambtenaar Gerard Bol.

Het huwelijk was onderdeel van het schoolproject ‘beroepen’. De Horizon besteedt van 7 tot en met 27 mei met alle klassen aandacht aan dit thema. Groep 5 kreeg de kans om eens te zien wat er allemaal bij een bruiloft en het werk van een trouwambtenaar komt kijken.

Sven en Sophie zijn al bijna een jaar een setje en mochten elkaar geheel in stijl het ja-woord geven. Alle klasgenootjes waren uitgenodigd op de bruiloft en elke leerling had een rol. Van bode tot getuige, bloemist of visagiste. Een bruiloft kan ook niet zonder trouwfotograaf en trouwambtenaar. Dirk van Egmond werd daarom ingevlogen als fotograaf en Gerard Bol voltrok het huwelijk.

De ceremonie werd afgesloten met de traditionele kus op het balkon van het gemeentehuis.

Foto’s Dirk van Egmond