RTV Katwijk en Haringrock hebben flinke geldbedragen gewonnen van het Eneco Luchterduinen Fonds. Het fonds helpt mee aan het verduurzamen van het kustgebied van de gemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk, en wil de kustbeleving voor bewoners en toeristen in dat gebied op een duurzame manier versterken. De lokale omroep ontvangt 6.000 euro voor LED studiolampen. Haringrock ontvangt maar liefst 22.000 euro om het festival plasticvrij te organiseren.

Dit jaar werden er 18 projecten ingediend, waarvan 13 geselecteerd werden om door te gaan naar de volgende ronde: de publieksjury. Die jury bepaalde na het aantal stemmen uiteindelijk de 8 winnaars.

De winnaars ontvingen dinsdagavond in Strandpaviljoen Zand het geldbedrag van het Eneco Luchterduinen Fonds. Naast RTV Katwijk en Haringrock kregen ook Reddingsbrigade Noordwijk (17.890 euro), Juttersgeluk Bloemendaal (9.500), Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk (5.000 euro), Stichting Kunstklank Noordwijk (20.000 euro), Bezoekerscentrum de Kennemerduinen Bloemendaal (3.650 euro) en Scouting Norvicus Noordwijk (10.000 euro).

Stichting De Brug en IJsclub Voorwaarts uit Katwijk dienden ook een initiatief in, maar beide Katwijkse organisaties gingen zonder geldbedrag naar huis.