Voor de derde keer strijden vier bekende Katwijkers om de titel Kattukse Maestro. De Katwijkers worden zonder enige ervaring in het dirigeren voor een orkest van DVS gezet. Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de muziekstukken het beste dirigeert.

Vier kandidaten gaan op vrijdag 7 juni de strijd met elkaar in het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg.

Vorige week woensdag werden de kandidaten bekend gemaakt en voorgesteld aan het orkest waar ze de komende vier weken mee gaan optrekken.

Kandidaat 1 is de Peter Ouwehand. Directeur van Ouwehand Bouw en inmiddels de derde generatie Ouwehand die leiding geeft aan het bedrijf dat al 70 jaar bestaat en reeds 20.000 woningen heeft gebouwd.

Kandidaat 2 is Anne Heijnen. Sinds dit jaar toegetreden als notaris bij het kantoor Verhees Notarissen. Afkomstig uit de Betuwe maar sinds enige jaren definitief gesettled in de Duin- en Bollenstreek.

Kandidaat 3 is ds Cornelie Vreugdenhil-Mijnarends. Predikant bij de Gereformeerde Kerk te Katwijk aan Zee sinds 2014 en daarvoor verbonden aan de gemeente als pastoraal medewerker.

Kandidaat 4 is Adger van Helden, lid van het CDA en wethouder van de Gemeente Katwijk met de portefeuille Samenleving, Werk en Financiën.

De presentatie van de avond is in handen van de oud-deelnemers Nicoline Schuitemaker en Noël Bergman. De vakkundige jury bestaat uit voorzitter Johannes Leertouwer ondersteund door Piet de Vries en wethouder Jacco Knape van de Gemeente Katwijk.

De komende weken worden de kandidaten uitgebreid gevolgd. Hun avonturen zijn te volgen via de website en social media van DVS. Wilt u genieten van de avond zelf? Kom dan op 7 juni naar het clubgebouw van DVS.