De 25e editie van Reddingbootdag 2019 is weer achter de rug. Het KNRM station kijkt terug op een geslaagde dag.

Door de nieuwe regelgeving mocht per vaart maar gevaren worden met 12 donateurs aan boord. Ondanks deze nieuwe regelgeving hebben tussen de 200 en 250 donateurs kunnen genieten van een vaartocht op de reddingboot ‘Edith Grondel’.

Foto: Gert Jan Onderwater

 

Daarnaast waren rond het boothuis ook voer- en vaartuigen te bezichtigen van de Katwijkse Reddingsbrigade, Brandweer, Politie, Rode Kruis en Ambulancedienst Hollands-Midden. De politiehondenvereniging Katwijk heeft demonstraties gegeven op de grasweide naast het boothuis.

De kinderen konden zich vermaken op het springkussen, keurplaten in kleuren of zich laten schminken. Voor de inwendige mens werd er door ‘Kattukse’ rokers vis gerookt.

De dag werd traditiegetrouw afgesloten met een multidisciplinaire demonstratie door brandweer, politie en ambulance. Een groep rellende mannen moest door de politie in bedwang gehouden worden, terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over een relschopper die slachtoffer was geworden van een mishandeling. Een auto die door de rellende mannen in brand is gestoken moest door de brandweer geblust worden.