DSV| Duinrand, het gloednieuwe woonzorgcomplex van DSV|verzorgd leven in Katwijk, is al vanaf september 2018 vol in bedrijf en een nieuw thuis op een vertrouwde plek in Katwijk voor de ouderen die er wonen. Nu zal het nieuwe gebouw ook feestelijk en officieel worden geopend. Van maandag 10 tot en met vrijdag 17 mei is er ter gelegenheid van de officiële opening een speciale feestweek voor bewoners, hun naasten, vrijwilligers, medewerkers en relaties van Duinrand.

In september 2018 konden de bewoners van Duinrand hun intrek nemen in hun nieuwe behuizing aan de Nolensstraat in Katwijk. Na hun verblijf in de tijdelijke huisvesting aan de Waterboslaan in Rijnsburg genieten de bewoners er ook weer van om terug te zijn in hun vertrouwde omgeving aan de rand van de duinen. Ook in de tijdelijke huisvesting was het goed toeven, vooral op het mooie terras met uitzicht op de Rijn, waar veel ouderen graag naar de voorbij varende boten keken. De tijdelijke huisvesting wordt op dit moment weer gebruikt door de bewoners van DSV|Salem, dat nieuw gebouwd zal gaan worden.  

Modern zorggebouw
Met het gereed komen van het nieuwe gebouw is gerealiseerd waar DSV|verzorgd leven zich al jaren sterk voor maakt: kleinschalige, persoonlijke en hoogwaardige zorg dichtbij, vanuit een duurzaam gebouw met innovatieve voorzieningen die voldoen aan de eisen die de nieuwe tijd stelt aan zorg en welzijn. Ouderen die dat thuis, door hun lichamelijke omstandigheden, niet meer kunnen, krijgen hier de voorzieningen om binnen hun mogelijkheden zo lang mogelijk zelfstandig en actief te blijven. In een eigen ruim en modern appartement, voorzien van de benodigde zorg. En voor cliënten met psychogeriatrische klachten biedt het nieuwe Duinrand zoveel mogelijk vrijheid terwijl zij toch in een veilige en verzorgde omgeving kunnen verblijven.  

Het nieuwe complex aan de Nolensstraat bestaat uit twee aan elkaar verbonden gebouwen; een zorggebouw en een verpleeggebouw voor psychogeriatrische cliënten. Het zorggebouw heeft 5 woonlagen met 30 zorgappartementen voor intramurale zorg en 8 huurappartementen/aanleunwoningen. Het verpleeggebouw heeft 4 woonlagen met 30 woon/slaapkamers. Per woongroep zijn de kamers rondom een gezamenlijke woonkamer gesitueerd. Op de begane grond zijn de voorzieningen met een buurtfunctie, zoals de ontmoetingsruimte met restaurant en ruimte voor de weeksluiting, dagbesteding en andere activiteiten. De twee gebouwen zijn onderling verbonden met een glazen corridor. Op het terrein van Duinrand is de huisartsenpraktijk Van Gent gevestigd en een tijdelijke opvang voor zorg dichtbij huis voor herstel na bijvoorbeeld een operatie.  

Om het gebouw is, passend in de omgeving, een bijzondere duintuin aangelegd waarmee de band van het huis en de bewoners met de Katwijkse visserij, de zee, het strand en de duinen nog eens extra wordt benadrukt. Voor de bewoners van Duinrand is het nieuwe gebouw inmiddels al een warm thuis geworden, met alle zorg en comfort direct bij de hand. 

Feestelijke Openingsweek 
De openingsweek van de nieuwsbouw begint met een speciale, muzikale weeksluiting. Daarna zijn er speciaal voor de bewoners, hun naasten, vrijwilligers en ook voor medewerkers tijdens de feestelijke openingsweek allerlei gezellige activiteiten, zoals een feestbingo, ouderwetse kinderspelen, een optreden van een shantykoor en een kledingshow van het Katwijks museum.  

De officiële opening voor genodigden op 16 mei a.s. staat in het teken van heden en verleden en hoe uit het voormalige Gast– en Weeshuis het nieuwe Duinrand uiteindelijk is ontstaan, dat zich verder ontwikkelde tot een zeer modern, comfortabel zorggebouw voorzien van innovatieve voorzieningen. De openingshandeling zal worden verricht door burgemeester Cornelis Visser.